AVOG's Crash Museum

AVOG's Crash Museum is een Museum gelegen aan Europaweg 34 in Lievelde.

Meer informatie over AVOG's Crash Museum in Lievelde

Elke eerste zondag van de maand en in de zomermaanden juli en augustus zijn de deuren van het AVOG's CRASH MUSEUM geopend voor het publiek. Het museum biedt een permanente tentoonstelling waarin de geschiedenis van de luchtoorlog van 1940-1945 boven Nederland en met name de Achterhoek centraal staat. De tentoonstelling laat zien wat de gevolgen waren van deze oorlog voor zowel de vliegeniers als de bevolking. Het museum is ontstaan uit tien jaar onderzoek en voorbereiding en heeft als doel een eerbetoon te zijn aan de geallieerde vliegeniers die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Daarnaast krijgt de bezoeker ook een beeld van de technische aspecten van de luchtoorlog, met onder andere tentoongestelde onderdelen van vliegtuigen die in de Achterhoek zijn neergestort. Het museum heeft sinds 1972 ongeveer 90% van de tentoongestelde voorwerpen zelf opgegraven, terwijl de overige voorwerpen uit particulier bezit komen. Het museum wil niet alleen helpen om vermiste bemanningsleden te vinden, maar ook een stuk geschiedenis van de Achterhoek bewaren. Daarnaast wordt er in het museum continu een film vertoond die een overzicht geeft van de luchtoorlog boven Europa en specifiek boven de Achterhoek. Het museum is elke eerste zondag van de maand geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. In de maanden juli en augustus is.

Wil je weten wat AVOG's Crash Museum verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van AVOG's Crash Museum of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij AVOG's Crash Museum? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je AVOG's Crash Museum het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Oost-Gelre. Opzoek naar AVOG's Crash Museum reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. AVOG’s Crash Museum

Bezoekers bekeken ook