circumvallatielinie

circumvallatielinie is een Museum gelegen aan in Lievelde.

Meer informatie over circumvallatielinie in Lievelde

In de zomer van 1627 werd de stad Groenlo veroverd, wat een strategisch hoogstandje was. Dit was de basis van de roem van prins Frederik Hendrik als bevelhebber en gaf hem uiteindelijk de bijnaam 'de Stedendwinger'. Voor het eerst in de geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog werd er een volledige insluitingslinie om een vesting aangelegd, wat later vaker werd gedaan bij andere steden. Wat de circumvallatielinie om Groenlo uniek maakt, is dat deze grotendeels nog intact is in de bodem, in agrarisch gebied. De linies rondom andere steden zijn grotendeels vergraven voor snelwegen en nieuwbouwwijken.

Wil je weten wat circumvallatielinie verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van circumvallatielinie of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij circumvallatielinie? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je circumvallatielinie het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Oost-Gelre. Opzoek naar circumvallatielinie reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. circumvallatielinie

Bezoekers bekeken ook