Gemeente Oost Gelre - vastgesteld bestemmingsplan - Woonwijken Groenlo, herziening omgeving Marianum, en beeldkwaliteitsplan Sporthallocatie Groenlo

DeOost-Gelregids.nl kreeg de volgende bekendmaking binnen: Gemeente Oost Gelre - vastgesteld bestemmingsplan - Woonwijken Groenlo, herziening omgeving Marianum, en beeldkwaliteitsplan Sporthallocatie Groenlo.

Meer informatie over deze bekendmaking:

Het college van burgemeester en wethouders van Oost Gelre maakt bekend dat van 16 juli 2021 tot en met 26 augustus 2021 ter inzage ligt:  het bij raadsbesluit van 6 juli 2021 vastgestelde bestemmingsplan “Woonwijken Groenlo, herziening omgeving Marianum”, en beeldkwaliteitsplan ‘Sporthallocatie Groenlo’. BestemmingsplanHet bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een nieuwe sporthal met drie zaaldelen, buitensportvelden, groen, parkeren en een nieuwe ontsluitingsweg naar de Barkenkamp. Het plangebied ligt in Groenlo tussen de Rondweg, Barkenkamp en de achterzijde van het Marianum aan de Lichtenvoordseweg.BeeldkwaliteitsplanDit beeldkwaliteitsplan is in samenhang met het bestemmingsplan opgesteld voor de omgeving van het Marianum in Groenlo en vormt het toetsingskader voor nieuwe aanvragen om omgevingsvergunning onderdeel bouwen.Het beeldkwaliteitsplan is ten opzichte van het ontwerpbeeldkwaliteitsplan gewijzigd vastgesteld. De belangrijkste aanpassing is dat er in de vast te stellen versie geen specifieke inrichtingselementen meer benoemd worden, maar dat het uitgangspunt is dat een kwalitatief hoogwaardige uitstraling van de elementen in hun onderlinge samenhang moet worden bereikt. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en het vastgestelde beeldkwaliteitsplan inzien.Dit kan digitaal op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.1586.BPGRO507-VG01. Ook kunt u het vastgestelde bestemmingsplan en het vastgestelde beeldkwaliteitsplan inzien in het gemeentehuis te Lichtenvoorde, Varsseveldseweg 2. U kunt de stukken alleen op afspraak inzien. U maakt de afspraak via telefoonnummer (0544) 39 35 35.Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep bij de Raad van State ingesteld worden. Dit kan gedurende de termijn van terinzagelegging en kan ingesteld worden bij de Raad van State. Belanghebbenden kunnen van deze mogelijkheid gebruikmaken.Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.Op grond van artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan een dag na het einde van de beroepstermijn in werking. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.Tegen het vastgestelde beeldkwaliteitsplan kan geen bezwaar of beroep worden gemaakt.

 

Onderwerp: Ruimte en infrastructuur | Organisatie en beleid, officielepublicaties uit categorie officielepublicaties/gmb/2021.

Dit artikel verscheen op deOost-Gelregids.nl op 18-06-2024.

Laat dit artikel viral gaan in Oost-Gelre, deel het met je vrienden!

Auteur

Foto van Redactie deOost-Gelregids.nl
Redactie deOost-Gelregids.nl

Weet wat er speelt in jouw buurt. Wij krijgen van de gemeente altijd als eerste de laatste vergunning aanvragen & andere bekendmakingen. Wij delen deze met onze lezers.

  1. Bekendmakingen oostgelre
  2. gmb-2021-230120

Gerelateerde berichten