Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oost Gelre 2011

DeOost-Gelregids.nl kreeg de volgende bekendmaking binnen: Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oost Gelre 2011.

Meer informatie over deze bekendmaking:

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Oost Gelre 2011’ ter inzage te leggen. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gehele buitengebied van Oost Gelre, met uitzondering van de kernen en de landbouwontwikkelingsgebieden. Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oost Gelre 2011 biedt een juridische regeling voor gebruik en bebouwing op perceelsniveau in het buitengebied. Het bestemmingsplan voorziet in de actualisatie van de bestemmingsplannen buitengebied overeenkomstig het huidige beleid en voldoet aan het gestelde in de Wet ruimtelijke ordening. Eerder opgesteld beleid over bijvoorbeeld functieverandering, natuurontwikkeling en cultuurhistorie krijgt waar mogelijk een doorvertaling in dit plan. In het ontwerpbestemmingsplan zijn diverse aanpassingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan doorgevoerd als gevolg van de inspraakprocedure en vooroverleg. Ook hebben ambtshalve wijzigingen plaatsgevonden. Het (nieuwe) bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Oost Gelre maakt ondermeer activiteiten mogelijk, waarvoor een milieueffectrapportage (m.e.r.) moet worden doorlopen. Hierbij kunt u ondermeer denken aan het veranderen en/of uitbreiden van veehouderijen. De Wet milieubeheer (hoofdstuk 7) in samenhang met het Besluit milieueffectrapportage 1994 verplichten tot een onderzoek naar de milieueffecten in de vorm van een milieueffectrapportage. Deze effecten zijn beschreven in een milieueffectrapport (MER). Bij het MER is gebruik gemaakt van het nog niet zo lang geleden opgestelde MER voor de landbouwontwikkelingsgebieden (LOG’s). Dit is aangevuld om een beeld voor het hele buitengebied te krijgen. Het MER ligt bij het bestemmingsplan ter inzage. Het ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied Oost Gelre 2011 en het planMER liggen met ingang van 8 juni 2012 tot en met 19 juli 2012 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage. Het plan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan digitaal raadplegen op onze website www.oostgelre.nl of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Gedurende de periode van terinzageligging kan een ieder bij voorkeur schriftelijk een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan en/of het planMER. Uw zienswijze richt u aan het College van burgemeester en wethouders van Oost Gelre, Postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde. Het is niet mogelijk via de elektronische weg te reageren. Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze of voor het inwinnen van informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Bluemer. Zij is op maandagochtend, dinsdag, donderdag en vrijdag bereikbaar via 0544-393489 of via m.bluemer@oostgelre.nl.

 

Onderwerp: Ruimte en infrastructuur | Ruimtelijke ordening, officielepublicaties uit categorie officielepublicaties/stcrt/2012.

Dit artikel verscheen op deOost-Gelregids.nl op 18-06-2024.

Laat dit artikel viral gaan in Oost-Gelre, deel het met je vrienden!

Auteur

Foto van Redactie deOost-Gelregids.nl
Redactie deOost-Gelregids.nl

Weet wat er speelt in jouw buurt. Wij krijgen van de gemeente altijd als eerste de laatste vergunning aanvragen & andere bekendmakingen. Wij delen deze met onze lezers.

  1. Bekendmakingen oostgelre
  2. stcrt-2012-11200

Gerelateerde berichten